Advies over muurbeugels


1. Welke beugels zijn geschikt voor mijn tv?

De meeste muurbeugels zijn universeel op een tv te monteren door het gebruik van VESA maten. Een VESA maat geeft de bevestigingspunten van de televisie aan. Voor het uitzoeken van een beugel moet je de inchmaat en het gewicht van je televisie weten. In onze keuzehulp kun je gemakkelijk de inchmaat van je tv kiezen om alle geschikte beugels te zien. Bij een geschikte beugel komen de VESA bevestigingspunten overeen met die aan de achterkant van je tv.

2. Beugel met open, of gesloten constructie?

Muurbeugel adviespagina VV

Je vindt de VESA bevestigingspunten aan de achterkant van je televisie. Hoe groter je tv is, hoe verder de punten uit elkaar zitten. In de afbeelding worden de VESA punten door de witte stippen afgebeeld. Houd bij de keuze van je beugel rekening met de aansluitingen van je televisie. Wanneer deze buiten de bevestigingspunten zitten, is iedere passende beugel geschikt.

Muurbeugel adviespagina VX

Wanneer de aansluitingen binnen de bevestigingspunten van de beugel zitten, is niet iedere muurbeugel geschikt. Kies in dat geval voor een beugel met een open ontwerp. Zo blijven alle aansluitingen beschikbaar en kom je niet in de problemen met het aansluiten van een dvd speler of console.

3. Hoe hoog plaats je de tv?

advies beugel tv kantel

Komt de tv op ooghoogte te hangen, of bevestig je hem boven een schoorsteen of in de slaapkamer? Voor de beste kijkervaring moet je altijd recht richting de tv kijken. Wanneer de tv boven ooghoogte komt te hangen, kies dan een kantelbare muurbeugel zodat de tv naar beneden gekanteld kan worden.

Bekijk alle vaste beugels

Bekijk alle kantelbare beugels

4. Moet de tv kunnen draaien?

advies beugel tv draaibaar

Kies een draaibare beugel wanneer je zowel vanaf de sofa en de eettafel tv wilt kijken. Indien de beugel ver moet kunnen draaien dan moet de beugel ook in diepte verstelbaar zijn. De tv moet dan verder van de muur af hangen om de draai te kunnen maken. Wanneer je schuin voor de tv zit én hij hangt boven ooghoogte, neem dan een kantelbare & draaibare muurbeugel.

Bekijk alle draaibare beugels

Bekijk alle draai- & kantelbare beugels

4. Hoe bevestig je een beugel?

advies beugel tv monteur

Het bevestigen van een beugel is vrij eenvoudig. Om de tv op te hangen heb je een potlood, boormachine, schroevendraaier, meetlint en waterpas nodig. De beugels worden geleverd met duidelijke handleiding en voor vele zijn zelfs video-instructies beschikbaar.

Eerder bekeken door jou